Nordnes Idrettslag

Nordnes Idrettslag ble stiftet 14 juni 1945 som en sammenslutning av Sp. Argus, Sp. Tempo, Nordnæs Idrettslag og Nordnes Arbeideridrettslag og i 1950 fikk de laget denne fanen.
Personen merket nr 1 er Sigurd Anfinnsen " Stiven" Nr 2 er Johannes Olsen " Kjabbaen" og nr 3 som holder fanen er Ole Johannessen " Smed-Ole" Bildet er lånt av Joan H og det er hennes far som er fotograf. Takk og til “Seniorene” i Nordnes Idrettslag og spesielt Olaf og Ruth Endresen for navnene.

Vist 469 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Fra samme dag ute ved Nordnes Skole. Med ryggen til Johannes Olsen " Kjabbaen" og mannen som holder fanen Ole Johannesen " Smed-Ole"

Svært interessant bilde :)

Kjempespennende bilder. Det ser ut som det er 17mai 1950. Kan det stemme?

Jeg er usikker, trodde kanskje litt senere på grunn av bilder på samme side i albumet. Men ser at det er litt miksing og uorden i kronologien:-)

Bildet er tatt 14 juni 1950 på 5 års dagen til idrettslaget. I den forbindelse de hadde fått laget fanen. Alle opplysninger er fra Olaf Endresen “Kjempen” Annenhver torsdag hele året samler seniorene seg på Krutthuset
for kaffe og sosialt samvær.

Veldig synd at men ikke har mer kjøtt på beinet i arkivene som forteller om Argus og Tempo, Det var vel disse klubbene som ga Nordnes storhet ?!

Jeg håper på å finne mer bilder i et album jeg ikke har funnet enda:-€

Joan: – Er spesiellt interessert i Argus – der var en av mine salige onkler oppmann…

Har fått tak i boken om Bergenske fotballklubber og kan bidra med info om alle klubber om noen vil ha.

Det var Argus som hadde vært det ledende laget på Nordnes – ihvertfall når det gjaldt fotball !

Bergenhus (591 bilder)

 

Bildesamlingen (1187 bilder)

 
Annonse

Nye bilder