P. Flo kurvmøbelfabrik AS

Jeg prøver å hjelpe venner på Island i å identifisere herremannen på fotografiet, trolig tatt i P. Flo Kurvmøbelfabriks lokaler i Kong Oscarsgate. Tidepokén er trolig fra ca. 1926-30-tallet.
Om noen kjenner lokalitetene eller kruvmakeren, er begge deler svært interessant.
Fotografiet er enten sendt til Island, eller brakt tilbake, ved Norgesoppholdets slutt.
Les mer om P. Flo Kurvmøbelfabrik AS.

Foto: Jenny Karlsdottir’s samling (etter Anna T. Hansdottir)

Min tipp-oldefar, Byggmester Michael Johannesen, som sammen med sine medarbeidere laget modellen av Tyskebryggen som står i Historisk Museum i Bergen. Laget i år 1900.

Dette bilde har vi fått låne av Annie Houser som skriver: Familiebilde av farmor og farfar med barna. Altså Ernst Hansen (født Ottesen), Mathilde Loftaas Hansen, og barn: foran farfar står min far Yngvar, ved siden av han broren Eigil, så Mathilde (kalt Tulla), og Asta. Det var tante Tulla som emigrerte, og som jeg kom til i 1967.

17 mai 1952 på trappen i Inndalsveien.
Jeg med bunad, mine to kusiner, en venninne og min bror :-)

Biologen Herdla

Hei, er det noen som har gamle bilder av Havforskningens hus (“Biologen”) på Herdla? Eller informasjon om huset? I så fall: Kan dere sende til meg på karen.bru@ba.no? Mvh Karen Bru, journalist i Bergensavisen

Dette bildet er tatt en fin 17 mai utenfor Solheimshytten på Laksevåg som desverre ble bombet i 4 okt. 1944.
Nede til høyre med armene i kors sitter John E. Hult på skrå bak sitter Ravhan , jenten som sitter som nr. 2 oppe fra venstre var mor til Terje Monsen. En flott barndomsgjeng på Laksevåg i 1921-22. Kunne vært artig om noen av leserene vet navnet på de andre. Bildet har jeg fått av Harald Jacobsen som igjen har fått det av Finn Hult.

  • image — Noen som kan hjelpe å identifisere. Muligens Haukeland skole . Muligens elev med etternavn Kobbeltvedt fra Isdalen med på bilde.
  • image — Trenger hjelp til å identifisere person som er død. 2 bilder fra denne begravelsen . Følget befinner seg ss.vis i stemmeveien/årstad veien , stor folkemengde .., kjent person ?
  • image — Samme begravelse som foregående bilde.
  • Hvem , hvor når — Noen som kjenner til hvilken begivenhet dette ,hvor det er ,og årstall ? Mine besteforeldre Kari og Nikolai Kobbeltvedt er med på bildet. Nikolai er nr. 8 i første rad , talt fra venstre, etter det å dømme kan det være alt fra 1920 og fremover.
  • hvem, hva hvor — Bilde funnet i Bjørndalen , årstad. Hvem , hva hvor , når … Noen som kan hjelpe ?

Tveiterås Gård mellom 1880 og 85? Min bestefar Johan F Greve 1865 – 1947 står foran til høyre med en fin lue. Hans mor Elisabeth Christine Greve f. Paasche (1840 – 87) sitter rett bak. Ved siden av henne tror jeg hennes mor Catharina Paasche (f.Wallem;1815 – 1901) sitter. Johan F ble student i 1883. Kan bildet være tatt da?
Det kunne vært interessant å få vite andre navn.
Johan H Greve

Dette bildet viser min kjære mor Inger Pedersen født Ellingsen , det er tatt utenfor sentralbadet 1969-72.

A/s Linjemateriell var en bedrift som ble etablert tidlg på 1950 tallet i Godvik.De produserte for det meste elementer til høyspentmaster,senere fikk de også galvanisering.På bilde ser vi fra venstre bak bedriftseier Ragnar Osland ,Algot Jakobsen ,NN ,Davidsen ,Blålid ,Kontorsjef Andersson,NN,første rekke fra venstre Nilsen ,NN,Rolf Nilsen ,NN ,Roald Tvedt ,Lorentz Fjellhaug.Bedriften ble solgt en gang på 1990 tallet og flyttet fra Godvik.Bildet er tatt av Charly Jakobsen som også var ansatt ved bedriften.

Mitt og Ditt

Følges av 511 medlemmer.
Origo Mitt og Ditt er en sone på Origo. Les mer

Fra mitt og kanskje ditt album om mennesker fra Bergen og omegn. Fra tidligere og nyere tider. Finn gamle bilder i skuffer og skap og del dem her.
Bilder herfra kan komme på trykk i Bergensavisen eller bli vist i andre av BAs medier.

Annonse

Nye bilder