Dette flotte bildet har vi fått låne av Gretha Ødegaard. Vi ser Petra Josefine ( Sandal) deres datter Randi og Fredrik Johan Ellefsen.

Dette bildet av fru Muller og hennes datter(?) er fra min mor, Olufine Lunde sitt album. Bildet er tatt hos Atelier KK Bergen. Jeg vet ikke noe om fru Muller, annet enn at hun må ha vært en venninne/bekjent av min mor. Fru Muller bodde på Danmarksplass i huset nedenfor det øverste huset i krysset hvor man svinger mot Laksevåg. Huset er jo for lengst borte. Husker vagt at jeg var på besøk der et par ganger sammen med mor. Må ha vært på slutten av 1940 tallet. Er det noen som vet mer om fru Muller ?

Dette bildet har vi fått låne av Sissel Børslid, som skriver :: Foran sitter min oldemor Kristofine Serine Mikkelsen,min mor Laila Aune ,født Hamre ,mormor Anna Marie Hamre ,født Våge, Alice Slaatten ,født Hamre.
Bak er det antagelig Annie Mikkelsen ,Ingeborg Mikkelsen, så vil jeg tro at det er min onkel ,Leif J.Hamre,morfar Arthur B.Hamre og den siste man kan se helt til høyre er Mikkelsen selv.

Dette bildet har vi fått låne av Sissel Børslid som skriver : Vet ikke helt om det er min morfar helt til venstre Arthur Brynjulf Hamre . Og nr. 2 fra høyre er Ingeborg Mikkelsen.

Dette bildet har vi fått låne av Britt Walle Ekroll som skriver : Jeg sier det igjen: det var kjempekjekt å vokse opp på Leitet, for vår del på 50-tallet.
Her viser vi stolt fram dokkevognene våre, ca 1954
Her ser vi fra venstre: Oddbjørg, Britt, Bodil og Sissel.

Dette bildet er av min farmor og barna, motivet er fra hennes stue i Nordre Rentesmau 8, 3. etasje, tatt i 1910. Husleien var 350 kroner året.
Hilsen Helga Johannessen

“Med nybrot borti Åsmarka der kjerringa er hest” som salige Prøysen skrev – her er det min mormor Anna Elisabeth Lønningen som er hest og mest sannsynlig er barna Aslaug ( Roppestad ) Lønningen og Maria (Lønningen ) Mjølkeråen – og når Aslaug er født i 1927 så er vel dette tidlig på 30 tallet og mest sannsynlig tatt på Børsheim i Strandebarm

3 generasjoner
Morfar Anders Lønningen med Nils Mjølkeråen på armen – Maria Mjølkeråen til venstre – bildet er tatt 15.3.1953 – i bakgrunnen ser vi Blomsterdalen Handel og skimter smien som i dag er Shell stasjonen i Blomsterdalen, i bakgrunnen

Familiebånd
Her er undertegnede til venstre – Martha Herborg (Hereid ) Høvik til høyre og Helge Torgersen bak – vi er alle født sommeren 54 – her er vi 2 år – Helge og Martha er søskenbarn og Martha er min tremenning
I vinduet bak Solveig Lønningen – ved hushjørnet Lilly Torgersen og den stilige damen i kåpe er min mor Elisabeth Olsvold

5 søte småbarn
Fra venstre Oswald Andreas – Elisabeth Margrethe – Aslaug Elisabet med Ella Sofie på fanget og Maria Olivia – ettersom minstemann er født i mars 1940 regner jeg med at dette er tatt tidlig i 1941

Mitt og Ditt

Følges av 462 medlemmer.
Origo Mitt og Ditt er en sone på Origo. Les mer

Fra mitt og kanskje ditt album om mennesker fra Bergen og omegn. Fra tidligere og nyere tider. Finn gamle bilder i skuffer og skap og del dem her.
Bilder herfra kan komme på trykk i Bergensavisen eller bli vist i andre av BAs medier.

Annonse

Nye bilder