Vet ikke hvem noen av disse er , kanskje noen her vet ?

Fant dette bildet i ett gammelt fotoalbum. Vet ikke hvem det er eller hvor det er tatt . Paret ser veldig forelsket ut !!

Tre gode lekekamerater, fra ca. 1948-49 ved hytteveggen.
Fra venster Dan Matre , Olav Slinde og Freddy Matre

Colorert Dobbeltbilde. Piker – unge kvinner – i aldeles nydelige Bunader, og med Brudekrone på hodet. To forskjellige Bunader, der jeg antar den til høyre kan være fra Hardanger, skjønt – Bunader; det har jeg ikke rede på.. Men både Bunad og Krone hun nærmest overjordisk vakre til høyre er ikledd: Den er den vakreste jeg har sett..! Vakker er jo forresten begge piker, og – deres Bunader med Krone…! Vanskelig å finne de rette ord for dette..!
Årstall: Ukjent.

Bildet be i sin tid sendt meg fra en bekjent bosatt annet sted i vårt land. Og første gang utlagt på en av mine egne soner den 11. august, 2012.

Fotograf: Solveig Lund.

Kjell Johan.

Klasse 7a Møhlenpris skole 1963-64, som har planer om å samles til våren 2015, 51 år etter at klassen sist var sammen.
Alle er navngitt som de var i 1964 (med forbehold for eventuelle feil).
Bak fra venstre: Eirik Hustvedt, Gisle Breistein, Per Waardal, Jan Ove Eriksen, Hallgeir Hatlevik, Per Caspersen, Bjarne Vetås, Tore Gavlen, Alf Bakken, Bjørn Hofstad, Svein Leon Pedersen.
Midtre rad: Lærer Michelsen, Sverre Elgsås, Jan Ivarsen, Wenche Castell, Inger-Ma Sandal, Astrid Sætren, Kirsti Beate Tvedt, Torhild Follesø, Berit Hella, Bjørn Kilen, Tom Carlson.
Fremste rad: Solveig Fjeldstad, Randi Hansen, Randi Øy, Nanna Hausvik, Kari Devik, Janicke Magnus, Lise Borge, Else-Jorunn Vedå, Vigdis Lunde.
Tre av elevene på bildet er dessverre avgått ved døden: Bjarne Vetås, Kari Devik og Vigdis Lunde.

Innsendt av Bjørn Kilen

Hvem er – var – denne vakre kvinne, med sitt intelligente og livsvåkne blikk – fra dette av ukjente fra Album funnet hos Fretex. Bare bildene av disse, sier meg at denne familie var av det “Øvre Skikt” i Bergen – av en gang… Dette er i alle fall ikke tjenestepiker, – uten på noen måte å ville undervurdere eller skjikanere disse – disse som slet for sin hverdag…

Kjell Johan.

Dette bildet er av fotballaget til Årstad Idrettslag. Bildet hang hjemme i entreen vår i alle år. Bildet må være har noen notater om hvem som er med på bildet, men vet ikke hvem de stammer fra.
Fremste rekke fra venstre: min far Georg Pedersen, Erling Pedersen og Alf Martens Meyer (senere kjent som en betydelig etterretningsmann). Andre rekke fra venstre: ukjent, Olav Stien (eller Stigen), Monrad Olsen (skomaker i Solheimsviken) , Sigurd Evensen, Olav Smørås (materialforvalter). Bakerst fra venstre: fra ca. 1930. På papplaten bildet er festet på står det Bøbak, så da er det sikkert han som er fotograf? Jeg Odd Pedersen, Einar Kvalheim, Simon Hernes, Mjøs, Karl Johannes Rognø og Otto Stenseth

Fra det samme Fotoalbum jeg kjøpte på Fretex for mange år siden. Denne nydelige dame, dog ukjent for meg -, hvem var hun, hvilken familie… Jeg antar bildet er tatt sånn omkring mellom 1910 og 1920.

Kjell Johan.

Ett av de mange bilder jeg fant i et gammelt fotoalbum jeg kjøpte på Fretex for flere år siden. Jeg hr forgjeves forsøkt å spore denne familie opp, men alt strander på enten Minde, Hop Stasjon, Kronstad, og – to navn: Johansen og Lund. Lenger er jeg fremdeles ikke kommet, men – et stilig bilde – som jeg vil henstille til Landsutstillingen i 1928.

Kjell Johan.

Alf Akselsen jr fotografert ca 1947. Fotograf Ove Knudsen Laksevåg. Vil samtidig ønske alle en riktig god jul.

Mitt og Ditt

Følges av 487 medlemmer.
Origo Mitt og Ditt er en sone på Origo. Les mer

Fra mitt og kanskje ditt album om mennesker fra Bergen og omegn. Fra tidligere og nyere tider. Finn gamle bilder i skuffer og skap og del dem her.
Bilder herfra kan komme på trykk i Bergensavisen eller bli vist i andre av BAs medier.

Annonse

Nye bilder