• Eli Einarsen – ung dame — Eli Einarsen ble min fars stemor i 1920. Hun var født i 1890, datter av skreddermester Einarsen på Klosteret. Min fars mor døde i 1915 da min far var fem år gammel.
  • Eli Einarsen – ca 1912
  • Løvstakken skytebane — Skytestevne på Løvstakken skytebane i Krohnegården. Usikker på årstall men sikkert 50 tallet.Skytebanen hadde 300 meter og 600 meter. Man ser litt av 100 meter banen bak til høyre, her skjøt jegere og de yngste.
  • Løvstakken skytebane — Løvstakken skytebane en søndag på 50 tallet ? Reinsfigur for jeger skyting henger på veggen. Den gangen var det ikke mye hjort i baneområdet slik som i dag. Banen ble også kalt Laksevågbanen da skytterlaget het Laksevåg skytterlag.
  • Løvstakken skytebane — Skyting på Løvstakken skytebane. Damene var selvfølgelig med for å ha det sosialt. Ravnefjellet i bakgrunnen. Bilde er trolig fra 50 tallet.
  • Løvstakken skytebane 1929 — Lauvstakken skytterlag ca 1929, byttet navn til Laxevaag skytterlag, sener Laksevåg skytterlag og heter i dag Bergen skytterlag. Skytebanen ligger fremdeles på samme sted i Krohnegården. I bakgrunnen ser man toppen av Damsgårdsfjellet, skyteretningen er mot Løvstakken. Hv…
  • Løvstakken skytebane 1929 — Skytebanen i Krohnegården ca 1929. Her skytes det med Krag Jørgensen rifler i kaliber 6,5. Lengste hold var 600 meters bane som lå i fjellsiden til Løvstakken, I dag er lengste skytebane 200 meter.

Min mor, Kristi Johannessen, ved speilet øverst i svingene i Munkebotten

Det var vanlig med store familiebesøk på femti- og sekstitallet, oftest om lørdager. Vi som var blitt så gamle at vi kunne reke på byen, kalte disse sammenkomstene familietragedier, og det ble unnskyldt av kompisene at man ikke kunne delta på fest med dem. Det ble alltid tatt bilder av disse besøkene, og her er ett fra rundt 1960 der de fleste deltagerne er mins fars tanter fra Klosteret med ektefeller. Siden jeg ikke er med på bildet, må jeg ha hatt en god unnskyldning for å stikke av.

Vet ikke hvem noen av disse er , kanskje noen her vet ?

Fant dette bildet i ett gammelt fotoalbum. Vet ikke hvem det er eller hvor det er tatt . Paret ser veldig forelsket ut !!

Tre gode lekekamerater, fra ca. 1948-49 ved hytteveggen.
Fra venster Dan Matre , Olav Slinde og Freddy Matre

Colorert Dobbeltbilde. Piker – unge kvinner – i aldeles nydelige Bunader, og med Brudekrone på hodet. To forskjellige Bunader, der jeg antar den til høyre kan være fra Hardanger, skjønt – Bunader; det har jeg ikke rede på.. Men både Bunad og Krone hun nærmest overjordisk vakre til høyre er ikledd: Den er den vakreste jeg har sett..! Vakker er jo forresten begge piker, og – deres Bunader med Krone…! Vanskelig å finne de rette ord for dette..!
Årstall: Ukjent.

Bildet be i sin tid sendt meg fra en bekjent bosatt annet sted i vårt land. Og første gang utlagt på en av mine egne soner den 11. august, 2012.

Fotograf: Solveig Lund.

Kjell Johan.

Klasse 7a Møhlenpris skole 1963-64, som har planer om å samles til våren 2015, 51 år etter at klassen sist var sammen.
Alle er navngitt som de var i 1964 (med forbehold for eventuelle feil).
Bak fra venstre: Eirik Hustvedt, Gisle Breistein, Per Waardal, Jan Ove Eriksen, Hallgeir Hatlevik, Per Caspersen, Bjarne Vetås, Tore Gavlen, Alf Bakken, Bjørn Hofstad, Svein Leon Pedersen.
Midtre rad: Lærer Michelsen, Sverre Elgsås, Jan Ivarsen, Wenche Castell, Inger-Ma Sandal, Astrid Sætren, Kirsti Beate Tvedt, Torhild Follesø, Berit Hella, Bjørn Kilen, Tom Carlson.
Fremste rad: Solveig Fjeldstad, Randi Hansen, Randi Øy, Nanna Hausvik, Kari Devik, Janicke Magnus, Lise Borge, Else-Jorunn Vedå, Vigdis Lunde.
Tre av elevene på bildet er dessverre avgått ved døden: Bjarne Vetås, Kari Devik og Vigdis Lunde.

Innsendt av Bjørn Kilen

Mitt og Ditt

Følges av 492 medlemmer.
Origo Mitt og Ditt er en sone på Origo. Les mer

Fra mitt og kanskje ditt album om mennesker fra Bergen og omegn. Fra tidligere og nyere tider. Finn gamle bilder i skuffer og skap og del dem her.
Bilder herfra kan komme på trykk i Bergensavisen eller bli vist i andre av BAs medier.

Annonse

Nye bilder